Zie ook: www.johandeboose.eu

donderdag 8 oktober 2015

Het laatste deel van mijn romantrilogie Het Vloekhout, waarvan de titel wellicht 'Ik heb mijn spoken' zal zijn, is klaar. Op het eiland Comacina, in het Comomeer, heb ik wekenlang de juiste concentratie gevonden om het boek af te werken.
Een tragikomische vertelling over onze tijd, over geloof en terrorisme, over offers en keuzes, over liefde en noodlot.
De lezer wordt meegenomen op een reis, die almaar dwingender wordt en onstuitbaar naar een maagverschroeiend doel leidt.
De wereld neemt een loopje met de personages en laat ze wezenloos achter, om ten slotte zelf te vergaan.
Alle hoop ligt bij een blinde, tweeduizend jaar oude moeder die op een plank woont. 
Het thema van dit boek is de angst van de ouder wordende mens voor de totale zinloosheid, een bijna metafysische paniek, die komt op het moment waarop er voor doodsverachting geen plaats meer is.
Het is een angst die voortkomt uit een volslagen desoriƫntatie in een krankzinnige, onverbeterlijke wereld.
Achter de angst schuilt het verlangen naar een nieuwe vorm van spiritualiteit, of eenvoudig gezegd, het verlangen om straks niet helemaal te verdwijnen.
Publicatie in 2016 bij De Bezige Bij. 

Geen opmerkingen:

Over mij

Mijn foto
Belgium
auteur van fictie, non-fictie, poƫzie en toneel. Recentste publicaties: -De historische roman BLOEDGETUIGEN (de Bezige Bij), inmiddels aan een 3de druk toe, genomineerd voor de Gouden Boekenuil en bekroond met de Cutting Edge Award en de Halewijnprijs. -Gaius (1ste deel van trilogie Het Vloekhout) (De Bezige Bij) -Jevgeni (2de deel van trilogie Het Vloekhout) (De Bezige Bij) -Oktober (liefdesroman ten tijde van de Russische Revolutie) (Lannoo) -Het vloekhout, roman (De Bezige Bij)